Breekbaar

Tips voor het inpakken van breekbare spullen

Het inpakken van breekbare spullen is vaak een spannende klus. Wanneer het om eenvoudige, goedkope spullen als bijvoorbeeld koffiemokken gaat valt het nog wel mee, maar als er dure vazen ingepakt moeten worden dan komt er vaak heel wat meer spanning bij kijken. We geven enkele tips om breekbare spullen zo goed als mogelijk in te pakken.

Breekbaar

Gebruik zachte materialen

Zachte materialen hebben de eigenschap veel te kunnen dempen. Wanneer je een koffiemok bij wijze van spreken in een deken wikkelt, zal je de deken van meters hoog op de grond kunnen laten vallen zonder dat deze kapot zal gaan (uitproberen op eigen risico!). Uiteraard is het vanuit praktisch oogpunt niet heel efficiënt om koffiemokken in dekens te wikkelen, waardoor de hoeveelheid zacht materiaal zal afhangen van het risico op schokken onderweg.

Vervoer kostbare objecten zelf of laat het door een specialist doen

Als je kostbare objecten wil vervoeren doe je er verstandig aan deze zelf te transporteren of het aan een specialist uit te besteden, en het niet door een doorsnee postbedrijf te laten vervoeren. In de reguliere postsorteercentra wordt er heel onvoorzichtig met pakketten omgegaan waardoor de kans op beschadigingen groot is. Een vervoerder die zich enkel richt op het vervoeren van kostbare en breekbare objecten zal voldoende ervaring hebben om ook jouw breekbare objecten veilig van A naar B te transporteren.

Sluit een verzekering af

In sommige gevallen als het om heel kostbare objecten gaat, is het mogelijk een vervoersverzekering af te sluiten. Op deze manier is eventuele schade altijd gedekt (afhankelijk van de polisvoorwaarden). Een andere optie is nog om een verhuizer met een afdoende verzekering in te schakelen.

Call Now Button